T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / ÜRGÜP - Ürgup Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ

Moda tasarım teknolojileri, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile moda tasarım teknolojileri, yaygın bir alana hitap eden bir sektör olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmektedir. 

 

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI HAKKINDA

 Moda tasarım teknolojileri, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile moda tasarım teknolojileri, yaygın bir alana hitap eden bir sektör olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmektedir. Küreselleşmeyle birlikte giyim üretim teknolojisi sektöründe rekabet büyük yoğunluk kazanmakta, ülkeler giyim üretim sektörünün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır. Küresel ekonomide sektör rekabet gücü kazanmada, markalaşmada ve moda giysi üretebilmede, pazarın hızla değişen gereksinimlerine cevap vermede yeni ve güncel teknolojileri kullanabilen moda tasarımcılarının yetiştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda Moda Tasarım Teknolojileri alanı; tekstil, hazır giyim ve moda sektörüne çağdaş, yaratıcı, özgün tasarımlar üretebilen moda tasarımcıların yetişmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda hazır giyim sektörünün en büyük ihtiyacının üretim olması, kalifiye eleman eksikliğinin hissedilmesinden dolayı sektöre ara eleman kazandırmak ve istihdam artışına katkı sağlamak programın amacıdır

OKULUMUZDA  YER ALAN DALLAR

 Modelistlik

 

ALAN TANITIM VİDEOSU

 

 

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

 

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

 

 

ALANDA YENİ UYGULANACAK ÇERCEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

2020-2021 Eğitim Öğretim yılından başlayarak kademeli olarak Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Moda Tasarım Teknolojileri Alanı 9. sınıflarında uygulanacak dallar, dersler, ders saatleri ve ders içeriklerini inceleyin.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2021 - Güncelleme: 05.07.2023 23:06 - Görüntülenme: 748
  Beğen | 0  kişi beğendi