T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / ÜRGÜP - Ürgup Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.

 

ALAN HAKKINDA

Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.

 

OKULUMUZDA YER ALAN DALLAR

Yiyecek İçecek Hizmetleri Dalı

 

ALAN TANITIM VİDEOSU

 

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olduktan sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olanlar, her türlü konaklama ve seyahat işletmelerinde dalları ile ilgili bölümlerde çalışabilirler. Fuar/kongre, otobüs/tren, hava yollarının ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe görev alabilirler.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

Yiyecek İçecek Hizmetleri

Öğretim Programları

Öğretim süresi

ÖN LİSANS

Aşçılık

2

Gıda Teknolojisi

2

İkram Hizmetleri

2

Kültürel Miras ve Turizm

2

Otobüs Kaptanlığı

2

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri

2

Turist Rehberliği

2

Turizm Animasyon

2

Turizm ve Otel İşletmeciliği

2

Turizm ve Seyahat Hizmetleri

2

LİSANS

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

4

Gastronomi

4

Konaklama İşletmeciliği

4

Konaklama ve Turizm İşletmeciliği

4

Seyahat İşletmeciliği

4

Seyahat İşletmeciliği

4

Turizm İşletmeciliği

4

Turizm ve Otelcilik

4

Turizm Rehberliği

4

Yiyecek-İçecek İşletmeciliği

4

ALANDA YENİ UYGULANACAK ÇERCEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

2020-2021 Eğitim Öğretim yılından başlayarak kademeli olarak Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 9. sınıflarında uygulanacak dallar, dersler, ders saatleri ve ders içeriklerini inceleyin.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2021 - Güncelleme: 05.07.2023 23:06 - Görüntülenme: 465
  Beğen | 0  kişi beğendi